Brownie z batata

1. Bataty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

2. Orzechy poza włoskimi zblendować. (Ponieważ mała ilość orzechów podczas blendowania rozpryskuje się na wszystkie strony, można ją połączyć z częścią oleju i zblendować razem.)

3. Orzechy włoskie posiekać na wyczuwalne kawałki.

4. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać łyżką.

5. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy.

6. Piec w nagrzanym do 180°C piekarniku przez ok. 30 minut

7. Po upieczeniu ciasto wyciągnąć od razu z piekarnika i pozostawić na ok. 15 minut w formie. Następnie chwycić za papier do pieczenia i wyciągnąć ciasto z formy. Pozostawić na kratce kuchennej do ostygnięcia. 

Wierzch ciasta powinien być upieczony. W środku ciasto będzie wilgotne. Nie sprawdzać patyczkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *