Chłodnik z cukinii

Przygotowanie:

  1. Cukinię pokroić w kostkę a por w plasterki. Czosnek przecisnąć przez praskę, a koperek posiekać.
  2. W garnku rozgrzać oliwę i smażyć na niej por i czosnek. Dodać cukinię i smażyć aż warzywa będą miękkie.
  3. Dodać koperek, wlać bulion warzywny i gotować około 3 minuty. Garnek zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
  4. Ogórek zetrzeć na tarce, pomidora pokroić w kostkę, a natkę pietruszki posiekać.
  5. Do garnka z zupą wlać kefir, doprawić solą i pieprzem i zmiksować na gładko.
  6. Zupę przelać do miski i ułożyć na wierzch listki sałaty, ogórek , pomidor i posypać natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *