Ciasteczka z kaszą jaglaną i słonecznikiem

Czego potrzebujesz?

Piekarnika, blachy wyłożonej papierem do pieczenia, blendera, młynka do kawy (przeznaczone do mielenia ziaren), miski.

Przygotowanie :

Uprzednio ugotowaną i ostudzoną kaszę jaglaną,  miód oraz mleko miksujemy na gładką masę.  Wkładamy ją do miski i łączymy z suszonymi owocami bądź rodzynkami, słonecznikiem, kurkumą, wiórkami kokosowymi, siemieniem (siemie lniane mielimy w młynku do kawy) i olejem kokosowym. Wszystko dokładnie mieszamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kształt ciastek dowolny. Pieczemy w temperaturze 150stC przez około 25 minut (góra-dół), a kolejne 5-10min z opcją termoobiegu. Na ostatnie kilka minut można przewrócić ciasteczka na drugą stronę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *