Przejdź do treści
- Kapelusze grzybów myjemy, a jeśli jest taka potrzeba, wykrawamy nóżki.
- Kuskus/k.jaglaną zalewamy wrzątkiem według proporcji podanych na opakowaniu, przykrywamy i odstawiamy na 10 minut.
- W międzyczasie drobno siekamy pietruszkę i kolendrę, dymkę i paprykę kroimy w drobną kostkę, a pomidory w cienkie paski.
- Ogórka także kroimy w drobną kostkę, a orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy.
- Doprawiamy, dodajemy 1 łyżkę oleju, dodajemy gotowy kuskus i mieszamy.
- Grzyby z gładkiej strony smarujemy odrobiną oleju.
- Układamy je blaszkami do góry i nadziewamy kuskusem.
- Smażymy pod przykryciem na patelni grillowej lub w plenerze na grillu, aż grzyby będą miękkie.