FASZEROWANE PORTOBELLO

  1. Kapelusze grzybów myjemy, a jeśli jest taka potrzeba, wykrawamy nóżki.
  2. Kuskus/k.jaglaną zalewamy wrzątkiem według proporcji podanych na opakowaniu, przykrywamy i odstawiamy na 10 minut.
  3. W międzyczasie drobno siekamy pietruszkę i kolendrę, dymkę i paprykę kroimy w drobną kostkę, a pomidory w cienkie paski.
  4. Ogórka także kroimy w drobną kostkę, a orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy.
  5. Doprawiamy, dodajemy 1 łyżkę oleju, dodajemy gotowy kuskus i mieszamy.
  6. Grzyby z gładkiej strony smarujemy odrobiną oleju.
  7. Układamy je blaszkami do góry i nadziewamy kuskusem.
  8. Smażymy pod przykryciem na patelni grillowej lub w plenerze na grillu, aż grzyby będą miękkie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *