Kasza kuskus z kurczakiem i fasolą szparagową

Przygotowanie:

  1. Fasolę umyć, przyciąć przy końcach i pokroić na mniejsze kawałki.
  2. Wrzucić na osolony wrzątek i gotować na małym ogniu na półtwardo.
  3. Odcedzić fasolę, mięso pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawami.
  4. Rozgrzać oliwę na patelni, podsmażyć i dodać mięso.
  5. Dodać pokrojone pomidory oraz ugotowaną fasolę.
  6. Podlać całość około 1/2 szklanki wody i dusić przez około 10 min.
  7. Wlać jogurt i gotować jeszcze przez kilka minut, aż sos się zredukuje.
  8. Kaszę przesypać do miski, zalać gorącym bulionem w takiej ilości, by przykrył on kaszę i odstawić pod przykryciem na kilka minut (aż wchłonie cały płyn).
  9. Kuskus dodać na patelnię z mięsem i fasolką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *