Sałatka cezar z kukurydzą

Przygotowanie:

  1. Kurczaka oprószyć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z cytryny. Obsmażyć na oliwie.
  2. Bagietkę porwać w niewielkie kawałki i obtoczyć w oliwie z patelni na której smażył się kurczak.
  3. Ułożyć mięso i bagietkę na blasze i piec w 190 stopniach ok. 7-8 minut i ostudzić.
  4. Sałatę pokroić. Jogurt wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem. Dodać starty parmezan, sól i pieprz.
  5. Całość utrzeć na gładki sos do sałaty.
  6. W misce ułożyć sałatę, pokrojonego kurczaka i grzanki. Posypać kukurydzą i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *